1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Acarajé

Acarajé

Acarajé product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram (Spaanse) witte bonen (blik) uitgelekt en afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook grofgehakt
  • 2 sjalotjes grofgehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes en grofgehakt
  • mespuntje trassi (garnalenpasta)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter arachideolie om te frituren
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Groene currypasta
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 100 gram roze garnalen
Bereiden
Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi. Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven. Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe. Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken. Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 130 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 95
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie