1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus

Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus

Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 200 gram naegelholt, in plakjes
  • 50 gram boter
  • 150 milliliter hete melk
  • gemalen nootmuskaat
  • 1 krop andijvie of 500 gram andijvie, in smalle reepjes
  • Voor de zure saus:
  • 150 milliliter slasaus
  • 2 eetlepels grove (Doesburgse) mosterd
Bereiden
Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten. Snijd 100 gram naegelholt in reepjes, rooster ze in een droge hete koekenpan en schep ze uit de pan. Rooster de hele plakken ook in de hete Achterhoekse stimpstamp met naegelholt en zure saus koekenpan en leg ze op keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de zure saus en breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en maak er met de boter, melk, een mespuntje nootmuskaat, zout en peper een puree van. Schep de reepjes nagelhout en andijvie erdoor. Serveer met de plakken naegelholt. Geef de zure saus er apart bij.
Variatie
Vervang naegelholt door rookvlees, rauwe ham, bacon, hamspek of ontbijtspek. Breid de stimpstamp uit met gebakken uiringen en blokjes nagelkaas.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie