In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Afrikaanse groentestoof

Afrikaanse groentestoof

Afrikaanse groentestoof product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels olie
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • mespunt chilipoeder
  • 250 gram zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 1 winterwortel, geschild, in dikke plakken
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1/2 spitskool, in grove stukken
  • keukenpapier
Bereiden
Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergineblokjes in een paar porties bruin. Schep steeds uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee. Schep de blokjes aardappel en wortel erdoor en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Voeg de courgette, spitskool en aubergine toe en schep goed door. Stoof dit nog 10 minuten mee. Lekker met naanbrood of notenrijst.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
27 g
vet
14 g
Kcal
270