1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Afrikaanse injera pannenkoekjes

Afrikaanse injera pannenkoekjes

Afrikaanse injera pannenkoekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g patentbloem
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje droge gist
  • 1/2 theel. zout
  • 6 dl warm water
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • huishoudfolie
  • voor de vulling:
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 kipfilet, in repen
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 3/4 zoete paprika, in blokjes
  • 4 champignons, in blokjes
  • 250 g maïs (gewassen met water in een bolzeef)
  • 1 blik ananasblokjes
Voorbereiden
Meng de bloem, het zelfrijzend bakmeel, de gist en het zout in een kom. Voeg warm water toe en roer met een garde tot een glad beslag ontstaat. Bedek het beslag met huishoudfolie en laat het een dag op kamertemperatuur rusten. Voeg na een dag het bakpoeder toe en laat het nog 15 minuten rusten.
Bereiden
Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) en giet hier, net als bij gewone pannenkoeken, een beetje beslag in. Zodra de bovenkant van de injera droog is en er 'gaten' in verschijnen, leg er dan nog even een deksel op. Na 1 minuut komt de rand los en haalt u de pannenkoek uit de pan (let op: de pannenkoek wordt maar aan een kant gebakken). Bak ondertussen in een andere pan de kip in de olie goudbruin en voeg vervolgens de courgette, paprika, champignons en als laatste de maïs toe. Stapel de pannenkoeken op een schaal en serveer hier de kip en groenten, ananasblokjes en eventueel gebakken banaantjes apart in schaaltjes bij.rijstijd niet meegerekend
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 21 g
  • koolhydraten
  • 85 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie