1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Albondigas

Albondigas

Albondigas product foto
  • Ingredienten:

  • voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 5 eetlepels broodkruim van wit brood
  • 2 eetlepels melk
  • 1 zakje kruidenmix voor gehakt
  • 4 eetlepels bloem
  • voor de paprikasaus:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 125 milliliter witte wijn
  • 75 milliliter vleesbouillon van tablet of poeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bosje gehakte platte peterselie
Bereiden
Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar. Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai 20-25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is. Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen. Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus. Schep de balletjes in de saus en dek af met een deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen. Bestrooi de albondigas vlak voor het serveren met gehakte peterselie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie