Almhof limoen-aardbei-kwarkgratin - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Almhof limoen-aardbei-kwarkgratin

Almhof limoen-aardbei-kwarkgratin

Almhof limoen-aardbei-kwarkgratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram aardbeien, schoongemaakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 gram Almhof 0% vet kwark limoen aardbei
  • 4 eiwitten
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 4 ovenvaste schaaltjes, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Besprenkel de aardbeien met balsamicoazijn. Roer de vanillesuiker door de kwark. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout en strooi de poedersuiker er tijdens het kloppen door. Spatel de eiwitten luchtig door de kwark. Verdeel de aardbeien over de ovenschaaltjes. Schep het kwarkmengsel erop en zet de schaaltjes 8-10 minuten in het midden van de oven. Serveer de gratin naar smaak warm of koud.
Variatie
• Vervang de aardbeien door gemengde bosvruchten. • Gebruik honing in plaats van balsamicoazijn.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
30 g
vet
0 g
Kcal
175