Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amandel-walnootrepen

Amandel-walnootrepen

Amandel-walnootrepen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram blanke amandelen
  • 200 gram gepelde walnoten
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 200 gram gedroogde vijgen, pruimen, abrikozen of dadels, fijngesneden
  • 1 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels schenkstroop
  • 50 gram boter
  • bakplaat met bakpapier
  • rechthoekige of vierkante bakvorm van ca. 20x30 cm of 30x30 cm, bekleed met bakpapier
  • bakkwastje
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege een keer om. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers de andere helft uit. Meng de noten met de vijgen en sinaasappelrasp. Bestrijk het bakpapier in de vorm dik met olie. Verwarm op een lage stand de basterdsuiker met de stroop en sinaasappelsap tot de suiker gesmolten is. Roer met een houten lepel, pas op voor hete spatten. Meng de boter erdoor tot een saus en roer dan het notenmengsel erdoor. Giet de massa in de vorm en spreid met een houten lepel of de achterkant van een natte lepel goed uit. Laat circa 15 minuten goed afkoelen en snijd met de achterkant van een mes lijnen voor de repen erin. Laat verder afkoelen. Breek de repen op de inkepingen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten trommel.
Variatie
Neem in plaats van basterdsuiker en schenkstroop rietsuiker en honing. De repen worden dan wel iets kleveriger. Ook lekker: repen met gemengde noten, 1 eetlepel zonnebloem- of pompoenpitten, 1 eetlepel sesamzaad, 250 gram dadels in stukjes en 50 gram geraspte kokos.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
36 g
vet
25 g
Kcal
410