Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amandelijslolly´s met chocoladesaus

Amandelijslolly´s met chocoladesaus

Amandelijslolly´s met chocoladesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 l roomijs
  • 1 flesje dessertsaus chocolade
  • ijsstokjes, theelepels of ijslepels
  • bakpapier of aluminiumfolie
Bereiden
Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Strooi ze in een diep bord. Schep grote bollen van het ijs. Steek in elke bol een ijsstokje, theelepel of ijslepel en wentel het ijs door de amandelen zodat de bollen rondom bedekt zijn. Zet ze op een bord dat bekleed is met bakpapier of aluminiumfolie en zet dit 15 minuten in de diepvries (kan ook een dag van tevoren). Giet een dun laagje chocoladesaus op een koud bord en zet de lolly erop.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
40 g
vet
18 g
Kcal
350