1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amandelmuffins met bosbessen

Amandelmuffins met bosbessen

Amandelmuffins met bosbessen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g amandelschaafsel, grof gehakt
  • 1 theel. bakpoeder
  • 75 g suiker
  • 200 ml karnemelk (Melkan)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 g boter (gesmolten)
  • evt. een paar druppels amandelaroma
  • 5 eetl. bosbessenjam
  • muffinvorm en papieren vormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Meng de karnemelk met het ei, de boter en eventueel het amandelaroma en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork door. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes en verdeel hierover de bosbessenjam. Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes zodat de jam bedekt is. Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 185
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie