In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amandeltulband

Amandeltulband

Amandeltulband product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram boter
  • 1 pak fijne cakemix
  • 4 eieren
  • 4 eetlepel melk (Melkan)
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • poedersuiker
  • tulbandvorm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Roer de boter met een elektrische mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, eieren en melk in een keer toe en mix op lage stand tot alles goed is vermengd. Mix nog een paar minuten op de hoogste stand tot het beslag mooi luchtig is. Bestrooi de tulbandvorm met de geschaafde amandelen. Draai rond met de vorm tot de binnenkant geheel is bedekt met amandelen. Giet het beslag erin en tik de vorm een paar keer op het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen. Bak de tulband in circa 60 minuten gaar. Steek ter controle een satéprikker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is de cake gaar. Stort de tulband op een schaal en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
41 g
vet
44 g
Kcal
615