1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amarettotrifle

Amarettotrifle

Amarettotrifle product foto
  • Ingredienten:

  • 1 liter melk (Melkan)
  • 50 gram custardpoeder
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepel Amaretto
  • 250 gram gemengd vers rood fruit (aardbei, framboos, braam en blauwe bes)
  • 1 kleine rijpe banaan, in blokjes
  • 16 bitterkoekjes, grof verkruimeld
  • 200 milliliter slagroom (Melkan)
  • 2 eetlepel suiker
  • 20 gram amandelschaafsel
Voorbereiden
Breng de melk aan de kook. Roer ondertussen de custardpoeder met de suiker en amaretto tot een glad papje en giet dit al roerend bij de kokende melk. Blijf circa 3 minuten roeren terwijl de vla kookt. Giet de hete vla in een kom en roer totdat deze afgekoeld is tot lauwwarm. Verdeel de helft van het gemengde fruit en de helft van de banaan over 4 hoge glazen. Verdeel de helft van de bitterkoekjes erover. Schep hier wat afgekoelde vla op en vervolg met nog een laagje fruit en koekkruimels. Dek af met een laagje vla en laat dit in de koelkast verder opstijven.
Bereiden
Klop de slagroom stijf met de suiker. Laat het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin kleuren. Schep een dot slagroom op de trifles en bestrooi rijkelijk met het amandelschaafsel. Serveer met een lange lepel.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 87 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 690
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie