Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. American cookies

American cookies

American cookies product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 2 eetl. cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • 100 g witte chocolade, grof gehakt
  • 50 g blanke amandelen, grof gehakt
  • plastic folie
  • bakpapier
Voorbereiden
Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder romig en klop er dan één voor één de eieren door. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en klop dit er goed doorheen. Voeg de chocolade en amandelen toe en roer alles goed om. Zet afgedekt met plasticfolie een half uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Bereiden
Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze op de bakplaat met de palm van de hand plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes want ze lopen erg uit. Bak de koeken in circa 15 minuten hard aan de randen en zacht van binnen. Laat ze even afkoelen.Bereidingstijd: ca. 35 minuten + 30 minuten koelen.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
102 g
vet
59 g
Kcal
1000