Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amerikaanse gehaktrol in spek

Amerikaanse gehaktrol in spek

Amerikaanse gehaktrol in spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, gesnipperd
  • 700 g half-om-half gehakt
  • 3 eetl. ketchup
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4-6 eetl. paneermeel
  • 200 g ontbijtspek in plakjes
  • cake- of tulbandvorm van 1 liter
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand. Laat dit afkoelen. Vermeng ondertussen het gehakt met de ketchup, gehaktkruiden, ei en paneermeel tot een smeuïg geheel. Kneed als laatste de ui en bleekselderij door het gehakt. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met het ontbijtspek. Vul de vorm met het gehakt en druk goed aan om luchtbellen te voorkomen. Vouw het overhangende spek erover en zet de vorm in een braadslee of ovenschaal met een laagje water. Bak de gehaktrol in circa 40 minuten gaar (controleer de gaarheid door met een satéprikker in het midden van het gehakt te prikken. Als er niets meer aan de prikker zit en er helder vocht aan de oppervlakte verschijnt, is het gerecht klaar). Neem de vorm uit de oven en giet het bakvocht voorzichtig uit de vorm voordat de gehaktrol gestort kan worden.+ 40 minuten oventijd.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
10 g
vet
56 g
Kcal
715