1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amerikaanse hamburger met koolsla

Amerikaanse hamburger met koolsla

Amerikaanse hamburger met koolsla product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g rundergehakt
  • 3-4 eetl. paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. worcestershiresaus
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine of zonnebloemolie
  • 4 hamburgerbroodjes of witte bolletjes
  • 2 uien, in ringen
  • mayonaise of ketchup
  • 1/4 krop ijsbergsla, in reepjes
  • 2 tomaten, in dunne plakken
  • voor de koolsla:
  • 300 g witte kool, geschaafd of in dunne reepjes
  • 100 g wortel, geschrapt, in reepjes
  • 1 ui, in reepjes
  • (selderij)zout en versgemalen peper
  • 200 ml yoghurt (Melkan) of 125 g zure room (Melkan) gemengd met 2 eetl. melk (Melkan)
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng het gehakt met paneermeel, ei, ui, knoflook, worcestershiresaus, zout en peper. Vorm er 4 hamburgers van. Meng de ingrediënten van de koolsla en zet deze koel weg.
Bereiden
Verhit de margarine of olie en bak hierin de hamburgers in 10 minuten rondom bruin en gaar. Schep het vlees uit de pan en houd het warm in de oven. Leg de broodjes ook even in de oven. Bak in het bakvet de uiringen. Snijd de broodjes open. Besmeer ze met mayonaise of ketchup, verdeel de slareepjes erover. Leg de hamburgers erop met daarop de uiringen en plakken tomaat. Serveer de koolsla erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 620
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie