Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • 4 kleine glaasjes
Voorbereiden
Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Bereiden
Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.