1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
  • 100 ml kookroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • 4 kleine glaasjes
Voorbereiden
Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
Bereiden
Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie