In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ananastaartje met pistache

Ananastaartje met pistache

Ananastaartje met pistache product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 175 g bitterkoekjes of amandelkoekjes, verkruimeld
  • 400 g ananas, in stukjes (vers of uit blik)
  • 50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • springvorm Ø 22 cm, ingevet en bestoven met bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de basterdsuiker stijf. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het eiwit er luchtig door. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
69 g
vet
20 g
Kcal
500