In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-druivenstrudel

Appel-druivenstrudel

Appel-druivenstrudel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 vellen (ca. 275 g) filodeeg, ontdooid
  • 75 g boter, gesmolten
  • 75 g (tarwe)biscuitjes, verkruimeld
  • poedersuiker
  • voor de vulling:
  • 500 g (moes)appels, geschild en in blokjes
  • 200 g witte druiven zonder pit, gehalveerd of in vieren
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • plastic folie
  • bakplaat, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de helftvan het filodeeg een vierkante lap van 40x40 cm endek deze af met plastic folie. Schep de ingrediëntenvoor de vulling door elkaar en voeg er 1 eetlepelgesmolten boter aan toe.
Bereiden
Verwijder de folie van het deeg. Bestrijk de deeglapmet gesmolten boter en leg de rest van het deegerop zodat het een gladde gelijkmatige lap is.Verdeel de vulling over het deeg, laat de deegrandeneen beetje vrij en strooi daarover de koekkruimels.Rol de deeglap met vulling (strudel) voorzichtig open vouw de uiteinden goed dicht. Leg deze rol opde bakplaat en bestrijk het deeg met de rest van degesmolten boter. Bak de strudel 20 minuten in hetmidden van de oven. Schakel de temperatuur terugnaar 160°C en bak nog circa 15 minuten totdat hetdeeg goudbruin en knapperig is. Serveer de strudelwarm of koud, bestrooid met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
61 g
vet
13 g
Kcal
380