1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-Perenjam met amandel

Appel-Perenjam met amandel

Appel-Perenjam met amandel product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram zure appels (bijv. granny smith), geschild en in stukjes
  • 500 gram peren, geschild en in stukjes
  • sap van 1 citroen
  • 750 gram geleisuiker
  • 100 gram blanke amandelen of walnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 75 gram blanke rozijnen
  • jampotten
Bereiden
Schep de appels met de peren, citroensap en geleisuiker door elkaar in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook. Laat het mengsel circa 4 minuten borrelen. Schep de amandelen, koekkruiden en rozijnen erdoor. Vul de jampotten tot aan de rand met hete jam. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.Voor 4 potten
Variatie
Vervang de koekkruiden door 3 stuks steranijs. Verwijder deze voor het vullen van de potten.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 231 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 1105
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie