1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appel-rozijnenpannenkoekrolletjes met noten

Appel-rozijnenpannenkoekrolletjes met noten

Appel-rozijnenpannenkoekrolletjes met noten product foto
Bereiden
Meng 150 gram bloem, een snufje zout en 3 eieren. Giet er 250 ml melk (Melkan) in gedeelten bij en klop tot een glad beslag. Laat het afgedekt 20 minuten rusten. Schil 500 gram appels, verdeel ze in plakjes, voeg 2 eetlepels blanke rozijnen toe en besprenkel met citroensap. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak dunne pannenkoeken in een beetje boter of arachideolie. Laat iets afkoelen. Bestrijk ze met 200 ml zure room (Melkan). Strooi er 100 gram geschaafde amandelen gemengd met 100 gram suiker en 1/2 theelepel kaneelpoeder over. Verdeel de appelpartjes en rozijnen erover. Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Strijk er gesmolten boter over. Bak ze 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met poedersuiker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 82 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 775
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie