Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelcompote met tijm en kaneel

Appelcompote met tijm en kaneel

Appelcompote met tijm en kaneel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 40 g boter
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 goudrenetten, geschild en in grove stukken
  • 75 ml witte wijn
Bereiden
Smelt de boter en meng er kaneel, tijm en versgemalen peper door. Schep de appelstukken erdoor en giet de wijn erbij. Stoof de appels circa 10 minuten totdat ze zacht zijn. Roer een keer door tot een grove compote. Voeg naar smaak een snufje zout toe. Serveer de compote lauwwarm. Lekker bij kip, vlees en wild.

Voedingswaarde

eiwit
1 g
koolhydraten
22 g
vet
8 g
Kcal
175