1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelcompote met tijm en kaneel

Appelcompote met tijm en kaneel

Appelcompote met tijm en kaneel product foto
  • Ingredienten:

  • 40 g boter
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 6 goudrenetten, geschild en in grove stukken
  • 75 ml witte wijn
Bereiden
Smelt de boter en meng er kaneel, tijm en versgemalen peper door. Schep de appelstukken erdoor en giet de wijn erbij. Stoof de appels circa 10 minuten totdat ze zacht zijn. Roer een keer door tot een grove compote. Voeg naar smaak een snufje zout toe. Serveer de compote lauwwarm. Lekker bij kip, vlees en wild.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie