1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appelcompote

Appelcompote

Appelcompote product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg appels (bijv. goudrenetten of golden delicious), geschild, in stukken
  • 2 eetl. citroensap
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Bereiden
Kook de appelstukken met citroensapmet deksel op een lage stand 10 minuten.Roer na 5 minuten een keer om.Neem het deksel van de pan en kookzachtjes 5-10 minuten zodat het vochtwat verdampt. Roer af en toe zodatde appels niet aanbranden. Schep desuiker en vanillesuiker erdoor en serveerde appelcompote warm of koud.
Variatie
• Combineer de appel met peer envoeg na de bereiding een scheutjeamandellikeur toe.• Voeg tijdens het koken een kleinpijpje kaneel of een steranijs toe.• Schep er tijdens het koken 1 eetlepelsinaasappelrasp of na de bereiding1 eetlepel sinaasappelmarmeladedoor met 1 theelepel gedroogdetijm of rozemarijn.• De compote wordt extra fris vansmaak met 1 eetlepel gehakte munt.• Vervang suiker door vloeibaresuiker vervanger bij warme appelcompoteof gebruik kristalpoederbij koude appelcompote.
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 57 g
  • vet
  • 0 g
  • Kcal
  • 235
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie