Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appels gevuld met couscous

Appels gevuld met couscous

Appels gevuld met couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g couscous
  • 4 appels
  • 100 g boter, licht gesmolten
  • 4 eetl. geschaafde amandelen
  • 1 eetl. basterdsuiker
  • mespunt kaneelpoeder
  • 450 g vanillekwark (Melkan)
  • ovenschaal
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.Bereid de couscous volgens de aanwijzingop de verpakking. Hol de appelsvan binnen uit en snijd een stukje vande onderkant af zodat ze kunnenstaan. Beboter de appels aan de buitenkant.Zet ze naast elkaar in deovenschaal en zet ze 15 minuten in hetmidden van de oven.
Bereiden
Meng door de couscous de amandelen,basterdsuiker en kaneelpoeder.Vul de appels voor de helft met ditmengsel. Vul de bovenste helft met devanillekwark. Bestrooi eventueel metnog wat kaneel.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
87 g
vet
37 g
Kcal
760