Appeltaart met blauwe bessen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appeltaart met blauwe bessen

Appeltaart met blauwe bessen

Appeltaart met blauwe bessen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 120 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gram suiker
  • 200 gram koude roomboter, in blokjes
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • 1 eetlepel slagroom
  • voor de vulling:
  • 1 kilogram zoetzure appels, geschild en in blokjes
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  • 100 gram blauwe bessen
  • vershoudfolie
  • springvorm van 24 cm Ø, ingevet
  • bakpapier
Bereiden
Zeef de bloem en meng met de suiker en 1/2 theelepel zout. Voeg de boter, 1 ei en 2 eetlepels ijskoud water toe en kneed met koele handen tot een deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180oC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Meng de appels met de suiker, kaneel, custard, citroensap, -rasp en bessen. Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap (circa 30 cm Ø) en bekleed hiermee de springvorm. Bestrooi de bodem met wat paneermeel. Verdeel het appel- mengsel er zo over dat de blauwe bessen bedekt zijn door appels, de bessen verbranden snel. Rol de rest van het deeg uit tot een dunne lap. Snijd in repen van circa 1 cm breed en leg de deegrepen kruislings over de taart. Klop het overgebleven ei los met de slagroom en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.
Variatie
Vervang de blauwe bessen door rozijnen.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
56 g
vet
18 g
Kcal
420