Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appeltaart met cranberry's

Appeltaart met cranberry's

Appeltaart met cranberry's product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 100 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 pak mix voor de appeltaart
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 500 gram appels geschild en in dunne schijfjes
  • 100 gram gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel custardsuiker
  • bloem om te besutiven
  • ei om te bestrijken
  • springvorm van 24 cm
Voorbereiden
Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast. Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Bestuif de springvorm met wat bloem.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
32 g
vet
27 g
Kcal
395