In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 1 eidooier
  • 250 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 8 bitterkoekjes in stukjes
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 750 gram stevige appels geschild, in stukjes
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 3 eetlepels suiker
  • Voor de sinaasappel kaneelroom:
  • 250 milliliter (demi) crème fraîche
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • lage taartvorm van 26 cm Ø, ingevet
Bereiden
Meng de bloem met de basterdsuiker en een mespuntje zout. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en schep deze door de bloem. Voeg de eidooier toe en kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol het deeg iets uit en druk uit op de bodem en langs de rand van de taartvorm. Zet de vorm met het deeg afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de abrikozen met het sinaasappelsap zonder te koken. Meng de bitterkoekjes, abrikozen, custardpoeder en 2 theelepels van de kaneel door de appels. Verdeel deze vulling over de taartbodem. Bestrooi met de amandelen, gemengd met de suiker, en bak de taart net onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Meng de ingrediënten voor de sinaasappel-kaneelroom met de rest van de kaneel. Serveer de appeltaart met de room.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
93 g
vet
38 g
Kcal
770