Artisjok met radicchio en balsamicodressing - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Artisjok met radicchio en balsamicodressing

Artisjok met radicchio en balsamicodressing

Artisjok met radicchio en balsamicodressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 krop radicchio of andere bittere slasoort
  • 1 citroen
  • 2 blikje artisjokharten, uitgelekt, gehalveerd of in vieren
  • 100 gram parmaham of andere rauwe ham, iets kleiner gescheurd
  • 100 gram Parmezaanse kaas, in snippers
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepel olijfolie
Bereiden
Snijd of scheur de radicchio in grove repen en laat kleinere blaadjes heel. Halveer de citroen. Snijd één helft in 4 partjes en pers de andere helft uit. Meng de ingrediënten voor de dressing met het citroensap en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Meng de dressing door de radicchio en verdeel over 4 borden. Verdeel de artisjokharten, parmaham, kaas en partjes citroen erover.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
9 g
vet
26 g
Kcal
355