1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Artisjok met zalmcrème

Artisjok met zalmcrème

Artisjok met zalmcrème product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blikje rode zalm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel ketchup
  • paar druppels citroensap
  • 50 gram gerookte zalmsnippers, fijngesneden
  • 1 bosje dille, grof gehakt
  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt
  • 20 gram rucola of andere sla
Bereiden
Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventu- ele graten en velletjes. Pureer de vis met de crème fraîche, ketchup en citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot een fijne crème. Schep de gerookte zalm en de helft van de dille erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet de artisjokken op kleine bordjes of een platte schaal en vul ze met de zalmcrème. Leg de sla erbij en leg een plukje dille erop.
Variatie
De zalm smaakt ook heel lekker op een toastje.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 145
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie