1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperge-broccolirisotto met noten

Asperge-broccolirisotto met noten

Asperge-broccolirisotto met noten product foto
  • Ingredienten:

  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes of;
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram risottorijst
  • 100 milliliter witte wijn
  • 800 milliliter groentebouillon (van tablet)
  • 200 gram groene asperges, in stukjes van 2-3 cm
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 25 gram boter
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen. Voeg de bouillon in gedeelten toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Kook de asperges en broccoli intussen 2-3 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Schep de walnoten, asperges, broccoli, boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en warm 1-2 minuten door. Serveer met de rest van de kaas.
Variatie
Vervang de walnoten door amandelen of hazelnoten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 84 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 705
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie