1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergecrèmesoep

Aspergecrèmesoep

Aspergecrèmesoep product foto
  • Ingredienten:

  • 1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 1 theel. suiker
  • 500 g witte asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, loof apart
  • 1 eetl. groene pesto
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 citroen
Voorbereiden
Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.
Bereiden
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe. Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjes­loof en partjes citroen er apart bij.
Variatie
Vervang de bosui door fijngesneden prei.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 135
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie