Aspergeomelet met Hollandse garnalen en munt - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergeomelet met Hollandse garnalen en munt

Aspergeomelet met Hollandse garnalen en munt

Aspergeomelet met Hollandse garnalen en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel melk (Melkan) of water
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel muntblaadjes
  • 250 gram groene asperges
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 150 gram Hollandse garnalen
Bereiden
Kluts de eieren met de melk, de kaas en de helft van de munt. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Verdeel de asperges in schuine stukken van 4 cm. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de aspergestukjes 4 minuten. Strooi er zout en peper over. Giet het eimengsel erover en laat dit op een halve stand in 4-5 minuten stollen. Steek met een spatel de rand van de omelet los van de pan zodat het vloeibare ei onder de omelet loopt en kan stollen. Serveer de omelet in punten gesneden met de Hollandse garnalen en de rest van de munt erop.
Variatie
Neem in plaats van munt koriander.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
3 g
vet
22 g
Kcal
320