Asperges met sinaasappel-bieslooksaus - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

Asperges met sinaasappel-bieslooksaus

Asperges met sinaasappel-bieslooksaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Snijd een klein stukje van de onderkant van een bosje groene asperges (circa 400 gram). Kook het sap van 2 sinaasappels in tot 2/3 en laat afkoelen. Smelt 75 gram boter. Klop in een kom los met 1 eetlepel water of witte wijn. Klop bainmarie in gedeelten het sinaasappelsap door de dooier tot bindt. Neem de sauskom van de pan en voeg de boter in al kloppend toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper 1 eetlepel gehakte bieslook. Kook intussen de asperges 3 minuten of stoom ze 4 minuten. Serveer met de saus.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
23 g
vet
72 g
Kcal
800