Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm

Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm

Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1250 g witte asperges, geschild
  • zout
  • 150 g witbrood (niet te vers)
  • 2 sinaasappels
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 eetl. olijfolie
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 2 eetl. kappertjes
  • 100 g boter, gesmolten
Voorbereiden
Kook de asperges in water met zout circa 15 minuten tot ze gaar zijn. Verkruimel het witbrood zonder de korst. Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil. Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
Bereiden
Leg de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, op een warme schaal. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop. Leg de zalm, eventueel in roosjes gevouwen ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.
Variatie
De zalm kan worden vervangen door beenham of rauwe ham.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
27 g
vet
41 g
Kcal
610