1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm

Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm

Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 1250 g witte asperges, geschild
  • zout
  • 150 g witbrood (niet te vers)
  • 2 sinaasappels
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 eetl. olijfolie
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 2 eetl. kappertjes
  • 100 g boter, gesmolten
Voorbereiden
Kook de asperges in water met zout circa 15 minuten tot ze gaar zijn. Verkruimel het witbrood zonder de korst. Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil. Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
Bereiden
Leg de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, op een warme schaal. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop. Leg de zalm, eventueel in roosjes gevouwen ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.
Variatie
De zalm kan worden vervangen door beenham of rauwe ham.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie