1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergesoep met gerookte zalm

Aspergesoep met gerookte zalm

Aspergesoep met gerookte zalm product foto
  • Ingredienten:

  • 7 deciliter kippenbouillon of vleesbouillon
  • 500 gram witte asperges geschild, in stukken van 4 cm
  • 1 bosje verse kervel gehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 125 milliliter demi crème fraîche (Melkan)
  • 100 gram gerookte zalm (Vismarine), in reepjes
Bereiden
Verwarm de bouillon en kook hierin de asperges circa 10 minuten. Schep wat aspergekoppen uit de soep. Voeg de kervel, kerriepoeder en crème fraîche toe en pureer de soep. Schep de zalm en aspergekoppen erdoor. Serveer de soep met een pluk tuinkers erop en een citroenpartje er apart bij.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 150
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie