1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergesoep met geroosterde rauwe ham

Aspergesoep met geroosterde rauwe ham

Aspergesoep met geroosterde rauwe ham product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g witte of groene-asperges
  • 1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 2 eetl. groene pesto
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Schil witte asperges en snijd (ook van groene) een stukje van de onderkant af. Snijd de asperges in 3 stukken. Verwarm de bouillon en kook de asperges hierin met deksel 15 minuten. Houd een aantal aspergekoppen apart. Rooster de plakken ham in een droge hete koekenpan of in de magnetron op 800 Watt in circa 2 minuten krokant. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Pureer de asperges.
Bereiden
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Giet het kookvocht, onder voortdurend goed roeren, er in gedeelten bij. Schep de bosui erdoor. Kook zachtjes 3 minuten. Meng de aspergepuree, pesto, crème fraîche en zout en peper door de soep en verwarm zonder te koken. Serveer de soep in warme borden of kommen. Leg er een paar aspergekoppen in en leg de hamplak op de rand of steek hem in de soep.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 165
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie