1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Atjar

Atjar

Atjar product foto
  • Ingredienten:

  • 2 verse makrelen (ca. 400 gram) of 400 g kabeljauw- of koolvisfilet, ontdooid (Vismarine)
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eetl. azijn
  • voor de kruidenpasta (boemboe):
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theel. sambal oelek
  • 1/2 theel. koenjit (kurkuma)
  • 1 theel. bruine suiker
  • zout
Voorbereiden
Dep de vis droog, snijd ze in stukken en wrijf ze in met wat zout.
Bereiden
Verhit de olie en bak de vis goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de kruidenpasta en wrijf alles fijn. Verhit een wok met wat olie. Fruit de boemboe onder voortdurend omscheppen 5 minuten. Voeg de azijn toe en een scheutje water en schep alles goed om. Voeg de stukken vis toe en laat deze in circa 5 minuten gaarstoven. Haal de vis uit de pan en giet de azijnsaus met de kruidenpasta eroverheen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 465
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie