Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zonnebloemolie
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 potje atjar tjampoer, uitgelekt
  • 2 eetl gehakte verse bladselderij
  • voor het beslag:
  • 2 eieren
  • 1-2 eetl. water
  • 150 g bloem
  • 1 theel. goela djawa of bruine (riet)suiker
  • 1/2 theel. djahé
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theel. limoensap of citroensap
Voorbereiden
Begin met het beslag. Kluts de eie-ren met het water. Voeg de andere ingrediënten toe en klop het tot een luchtig beslag. Verhit de olie in een wok of frituurpan. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur de roosjes in enkele minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de atjar tjampoer over schaaltjes. Leg de bloemkoolroosjes ernaast en strooi de bladselderij erover.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
36 g
vet
23 g
Kcal
405