Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Auberginepakketjes

Auberginepakketjes

Auberginepakketjes product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 grote lange aubergines
  • zout en versgemalen peper
  • 200 g mozzarella
  • 2 pomodori tomaten, in plakjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. (platte) peterselie, gehaktvoor de dressing:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 theel. balsamicoazijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. citroensap plasticfolie
Bereiden
Verwijder de kroontjes van de aubergines en snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van maximaal 1 cm dik. Kook de plakken met zout 2 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Snijd de mozzarella in minimaal 8 plakken. Leg 2 plakken aubergine kruislings op een plank. Leg in het midden een plak tomaat be­strooid met zout en peper, mozzarella en weer tomaat. Strooi er een beetje tijm over. Vouw de uiteinden van de aubergine om de vulling tot een pakketje. Maak zo 8 pakketjes en zet ze verpakt in plasticfolie 15 minuten in de koelkast. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Verhit een grillpan. Bestrijk de pakketjes (zonder folie) met olie en rooster ze 4-5 minuten per kant in de grillpan. Serveer ze bestrooid met de pijnboompitten en peterselie, met de dressing er apart bij.voor 8 stuks
Variatie
Vervang aubergine door courgette.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
4 g
vet
18 g
Kcal
205