1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Auberginesalade met feta

Auberginesalade met feta

Auberginesalade met feta product foto
  • Ingredienten:

  • 2 aubergines, in plakken van 2cm
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 gele of rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes, in vieren
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels gehakte koriander, basilicum of munt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 150 gram feta, in blokjes
Bereiden
Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster 2 minuten per kant in een hete grillpan. Bestrooi met zouten peper. Meng de paprika met de tomaatjes, rest van de olijfolie, azijn, koriander en kappertjes. Leg de aubergineplakken op een schaal, schep het paprika-tomatenmengsel erop en verdeel de feta erover. Maal er nog wat peper over.
Variatie
Geen grillpan? Je kunt de aubergine ook in de oven roosteren. Besprenkel de aubergineplakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster in een oven van 200°C in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie