Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado-eisalade met rauwe ham en honingvinaigrette

Avocado-eisalade met rauwe ham en honingvinaigrette

Avocado-eisalade met rauwe ham en honingvinaigrette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 2 avocado’s
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 rode ui
  • 100 g groene olijven met piment
  • 75 g rucola
  • 200 g rauwe ham, in dunne plakken
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn/citroensap
  • 1 theel. honing
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Pel de eieren en snijd ze in achten. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge hete koekenpan. Snijd de avocado’s in vieren, verwijder de pitten en schil de parten. Verdeel de parten in smalle partjes en besprenkel ze met citroensap. Halveer de ui, snijd één helft in dunne ringen en snipper de andere helft.
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg de gesnipperde ui toe.Schik de eieren, de avocadoplakjes, de olijven en de uiringen op een bedje rucola. Giet de dressing erover. Vorm van de hamplakken rolletjes en steek ze in de salade. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.
Variatie
Neem in plaats van avocado smalle reepjes bleekselderij.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
9 g
vet
36 g
Kcal
440