1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado-eisalade met rauwe ham en honingvinaigrette

Avocado-eisalade met rauwe ham en honingvinaigrette

Avocado-eisalade met rauwe ham en honingvinaigrette product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eieren, hardgekookt
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 2 avocado’s
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 rode ui
  • 100 g groene olijven met piment
  • 75 g rucola
  • 200 g rauwe ham, in dunne plakken
  • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn/citroensap
  • 1 theel. honing
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Pel de eieren en snijd ze in achten. Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge hete koekenpan. Snijd de avocado’s in vieren, verwijder de pitten en schil de parten. Verdeel de parten in smalle partjes en besprenkel ze met citroensap. Halveer de ui, snijd één helft in dunne ringen en snipper de andere helft.
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg de gesnipperde ui toe.Schik de eieren, de avocadoplakjes, de olijven en de uiringen op een bedje rucola. Giet de dressing erover. Vorm van de hamplakken rolletjes en steek ze in de salade. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.
Variatie
Neem in plaats van avocado smalle reepjes bleekselderij.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie