1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado-zalmsalade

Avocado-zalmsalade

Avocado-zalmsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g zalmfilet, ontdooid (Vismarine)
  • zout
  • mespunt chilipeperpoeder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 bosuitjes, zeer fijn gehakt
  • 1 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1/2 Spaanse peper, zeer fijn gehakt
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 eetl. koriander, fijngehakt
Bereiden
Dep de zalmfilets aan beide kanten goed droog en bestrooi met zout en chilipeper. Leg ze in een droge koekenpan en gaar ze op middelhoge stand in circa 5 minuten per kant. Neem de vis uit de pan en laat afkoelen. Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en snijd het in kleine blokjes. Verdeel de zalm in kleine stukjes en vermeng alle ingrediënten met elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en chilipeper. Serveer direct.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 235
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie