Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocado-zalmsalade

Avocado-zalmsalade

Avocado-zalmsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g zalmfilet, ontdooid (Vismarine)
  • zout
  • mespunt chilipeperpoeder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 bosuitjes, zeer fijn gehakt
  • 1 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1/2 Spaanse peper, zeer fijn gehakt
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 eetl. koriander, fijngehakt
Bereiden
Dep de zalmfilets aan beide kanten goed droog en bestrooi met zout en chilipeper. Leg ze in een droge koekenpan en gaar ze op middelhoge stand in circa 5 minuten per kant. Neem de vis uit de pan en laat afkoelen. Halveer de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en snijd het in kleine blokjes. Verdeel de zalm in kleine stukjes en vermeng alle ingrediënten met elkaar in een kom. Breng op smaak met zout en chilipeper. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
8 g
vet
17 g
Kcal
235