1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocadogazpacho met forel

Avocadogazpacho met forel

Avocadogazpacho met forel product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 citroen, geperst
  • 8 dl magere yoghurt (Melkan)
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 (vlees)tomaat, gepeld, in blokjes
  • 1 groen/gele paprika, zonder zaadjes, in zeer kleine blokjes
  • 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 12 olijven zonder pit
  • 8 cherry-/kerstomaten
  • 100 g gerookte forelfilet, in smalle reepjes
  • 4 spiesjes
  • 4 glazen
Voorbereiden
Halveer de avocado's. Verwijder de pittenmaar bewaar ze. Schep het vruchtvlees uitde schil. Pureer dit met citroensap. Verdundeze puree met de yoghurt tot een vloeibaarmengsel. Voeg eventueel een scheutjewater toe. Leg de pitten, om verkleuren vanhet mengsel te voorkomen, in de soep.Schep het sjalotje, de tomaten- en paprikablokjesen de koriander erdoor. Zet de soepafgedekt in de koelkast.
Bereiden
Rijg de olijven, afgewisseld met kerstomaat(gehalveerd als ze te groot zijn) aan despiesjes. Verwijder de avocadopitten uit desoep. Verdeel de forelreepjes over de glazen,giet de soep erover en leg de spiesjeserop.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 12 g
  • Kcal
  • 240
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie