1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocadosoep met ei en bosui

Avocadosoep met ei en bosui

Avocadosoep met ei en bosui product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 8 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • versgemalen peper
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
Voorbereiden
Halveer de avocado’s. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer dit met citroensap
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui. Giet de bouillon erbij, verwarm deze en voeg de avocado al roerend in gedeelten toe. Maal er peper over. Schep de kookroom erdoor. Snijd de eieren in plakjes of hak ze en verdeel ze over de soep.
Variatie
Lekker met geroosterd witbrood.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 340
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie