In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Avocadosoep met ei en bosui

Avocadosoep met ei en bosui

Avocadosoep met ei en bosui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 8 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • versgemalen peper
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
Voorbereiden
Halveer de avocado’s. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer dit met citroensap
Bereiden
Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui. Giet de bouillon erbij, verwarm deze en voeg de avocado al roerend in gedeelten toe. Maal er peper over. Schep de kookroom erdoor. Snijd de eieren in plakjes of hak ze en verdeel ze over de soep.
Variatie
Lekker met geroosterd witbrood.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
8 g
vet
26 g
Kcal
340