Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Babi ketjap met gebakken rijst

Babi ketjap met gebakken rijst

Babi ketjap met gebakken rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram rijst
  • 500 gram hamlappen, in blokjes
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 6 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 1 bakje boemboe voor nasi goreng
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 bakje gebakken uitjes
Bereiden
Kook de rijst en laat afkoelen. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, zout en peper. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin. Giet de ketjap en zoveel water erbij tot het vlees onderstaat. Laat de babi ketjap met het deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven. Neem de laatste 15 minuten het deksel van de pan om het vocht wat te laten verdampen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gare rijst met de boemboe en de sambal. Serveer de gebakken rijst met de babi ketjap en bestrooi met de gebakken uitjes. Lekker met komkommer, sperziebonen of atjar tjampoer.
Variatie
Vervang de helft van de hamlappen door in repen gesneden speklapjes.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
75 g
vet
31 g
Kcal
730