1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Babi ketjap

Babi ketjap

Babi ketjap product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels arachideof zonnebloemolie
  • 500 gram hamlappen of varkensfricandeau, in blokjes van 2-3 cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 2 theelepels gemberpoeder (djahé) of 3 cm gemberwortel, geraspt
  • 150 milliliter glutenvrije ketjap manis (bijv. Inproba)
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels sesamzaad of 50 g ongezouten cashewnoten
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de vleesblokjes rondom goudbruin. Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak deze circa 2 minuten mee. Meng de ketjap en citroensap erdoor en stoof met een deksel op de pan zachtjes 50-60 minuten. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan en strooi ze voor het serveren over het gerecht. Lekker met witte rijst en een komkommersalade.
Variatie
• Vervang het varkensvlees door kalkoenfilet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 380
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie