Baconburgers met friet en sla - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Baconburgers met friet en sla

Baconburgers met friet en sla

Baconburgers met friet en sla product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 uien gepeld
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 8 plakje (magere) bacon
  • 500 gram ovenfriet
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepel mosterd of 4 eetl. tomatenketchup
  • 1 kropsla iets kleiner gescheurd
  • 2 vleestomaten in partjes
  • 1 komkommer in plakjes
  • 100 milliliter slasaus
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp 1 ui grof en snijd de andere uien in ringen. Voeg de geraspte ui, knoflook, zout en peper toe aan het gehakt en meng goed. Vorm met vochtige handen 4 hamburgers van het gehaktmengsel. Omwikkel elke hamburger met 2 plakjes bacon en leg de burgers in de koelkast. Verdeel de ovenfriet over de bakplaat en bak 20 minuten in het midden van de oven. Leg de broodjes er de laatste 5 minuten naast. Bak de uienringen in de olie. Schep ze uit de pan en houd even warm. Bak de baconburgers in het bakvet 4-5 minuten per kant. Bestrijk de broodjes met mosterd of ketchup. Meng de sla met de tomaat, komkommer, slasaus, zout en peper. Leg de baconburgers met de uienringen op de broodjes. Serveer de burgers met de friet en de salade.bakplaat met bakpapier
Variatie
Maak eens een cheeseburger. Laat de bacon weg, leg een plak kaas op de uienringen en laat in de oven smelten.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
93 g
vet
51 g
Kcal
1020