Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Baked potato met roomsalsa

Baked potato met roomsalsa

Baked potato met roomsalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote aardappels (bijv. Santé of Bintje), schoongeboend
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor de roomsalsa:
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bosje dille of kervel, fijngehakt
  • 250 milliliter zure room
  • 4 grote stukken aluminiumfolie
Bereiden
Verhit voor de salsa de olie en fruit hierin de ui. Laat afkoelen en roer de ui met de dille door de zure room. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast. Kook de aardappels eventueel circa 10 minuten voor. Leg ze op een stuk folie en bestrijk ze met olie. Vouw het folie goed dicht, maar niet te strak. Leg de aardappels aan de zijkanten van het barbecuerooster en rooster ze in 10-15 minuten gaar (15-20 minuten als ze niet zijn voorgekookt). Verwijder het folie en maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappel. Schep de roomsalsa erop.