In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Banaancake

Banaancake

Banaancake product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g zachte boter
  • 100 g basterdsuiker
  • 75 g honing
  • 3 rijpe bananen (geprakt)
  • 1/2 citroen (rasp van halve schoongeboende citroen)
  • 4 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 20 g amandelschaafselbakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een grote cakevorm of hoge taartvorm in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
Bereiden
Klop de boter met de suiker en honing 2 minuten goed luchtig. Klop de geprakte bananen en citroenrasp erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef het bakmeel, zout en het bakpoeder en roer dit er in gedeelten doorheen. Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
42 g
vet
20 g
Kcal
375