In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bananentaart

Bananentaart

Bananentaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter
  • 50 gram rietsuiker
  • 3 stevige bananen
  • 9 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 100 gram mascarpone of andere roomkaas
  • taartvorm met een vaste bodem van 22 cm Ø
Voorbereiden
Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de bananen en snijd ze in dikke, langwerpige schuine plakken. Leg de plakken in een waaiervorm op de karamel. Vorm een vierkante lap van de bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Klop de mascarpone los en verdeel over de taart.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
68 g
vet
41 g
Kcal
690