Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Banketletter met abrikozenspijs

Banketletter met abrikozenspijs

Banketletter met abrikozenspijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g gedroogde abrikozen, zonder pit
  • 50 g walnoten, een paar extra voor garneren
  • 1 eetl. sinaasappelrasp
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem om te bestuiven
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan. Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van. Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten. Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven. Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
62 g
vet
70 g
Kcal
945