1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Basilicum-olie

Basilicum-olie

Basilicum-olie product foto
  • Ingredienten:

  • zout
  • 50 g basilicum
  • 200 ml milde olijfolie
  • keukenpapier
  • schone doek of heel fijne zeef
Bereiden
Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden. Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog. Pureer de basilicum met de olie tot een fijne groene olie. Zeef dit door de doek of zeef boven een brandschone pot. De olie kan goed gekoeld circa 2 weken worden bewaard.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 201 g
  • Kcal
  • 1865
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie